• Európsky deň jazykov
      • Európsky deň jazykov

      • 26.10.2023 20:14
      • Dňa 26.septembra sa naši žiaci zúčastnili „jazykového festivalu“ v Trnave, ktorý organizovala Pedagogická fakulta Trnavskej univerzity v spolupráci s mestom Trnava. Toto podujatie bolo venované Európskemu dňu jazykov. Žiaci sa hravou formou zoznámili s viac ako desiatimi jazykmi sveta, medzi ktorými boli okrem slovenského jazyka aj angličtina, nemčina, španielčina, japončina, latinčina a iné. Zamestnanci a študenti z oddelenia informatiky vo svojom stánku dokonca predstavili žiakom programovací jazyk ako jeden z ľudských, i keď umelo vytvorených jazykov.

        Plnením úloh v jednotlivých stánkoch žiaci dostávali pečiatky do tzv. jazykového pasu, za ktoré si neskôr mohli vybrať malú odmenu.

        Európsky deň jazykov v Trnave sme spojili aj s prehliadkou mesta. Vďaka sprievodcovi sme sa dozvedeli veľa zaujímavostí z naozaj bohatej histórie tohto malého slovenského Ríma. Po náročnom dni sme sa plní zážitkov vrátili domov dúfajúc, že raz nás opäť cesty zavedú do tohto krásneho mesta. Pretože ako sa hovorí „všetky cesty vedú do Ríma“.

                                                                                                Mgr. Ľ.Cendrowicz

      • Naspäť na zoznam článkov