Svetový deň vody na SNP-éčke

Každá kvapka sa počíta
V tento deň si pripomíname význam vody - nenahraditeľnej súčasti nášho každodenného života.
„Voda, to je kamarát, preto ju má každý rád. Kvapka kvapká, len sa leje, kvapôčka sa na nás smeje. Pošteklí nás na líčka, naša vzácna vodička. Aj keď padá z neba, chrániť nám ju treba.“
Týmito slovami boli privítaní naši druháci, tretiaci a štvrtáci v športovej hale, kde bola pripravená zaujímavá prezentácia, videá a rôzne aktivity . Žiaci mali možnosť zopakovať si kolobeh vody v prírode prostredníctvom edukačného videa, desatoro zdravého pitného režimu a spoločne sa hľadali spôsoby a možnosti ako šetriť vodou, kde boli žiaci mimoriadne aktívni a zapájali sa do diskusie. Edukačné video s pesničkami s názvom „ Tani Tani s Nely – pitný režim“  mal u žiakov veľmi pozitívnu odozvu, spievalo sa nielen v spoločenskej hale, ale aj počas cesty do školy .
Čo majú žiaci najradšej ? No predsa aktivity ! Bolo pripravených päť aktivít , no najväčší úspech mala aktivita v podobe štvorsmerovky, kde museli vyriešiť tajničku, ktorou bola „ čistička odpadových vôd „.
Veríme, že žiakom sa podarí  to úvodné  posolstvo napĺňať aj v každodennom živote a budú sa tešiť na ďalšie stretnutie o rok. 
                                                                              

Novinky

Kontakt

  • Základná škola, SNP 5, 942 01 Šurany
    SNP 5

  • 0911 948 885

Fotogaléria